POVERI – viittomakielinen työvalmennus ja viittomakielisten työelämäosallisuuden tukeminen

Poveri-hanke on Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotoilla rahoittama hanke, jossa on kolme valtakunnallisesti toimivaa viittomakielisten työvalmentajaa. He tekevät viittomakielistä yksilöllistä työvalmennusta, sisältäen mm. opiskelu- ja työllistymissuunnitelmien tekoa, tukea suunnitelmien toteuttamisessa, tukea opiskelussa tai työssä, opastusta IT-asioissa ja tukea elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Työtä tehdään verkostoyhteistyönä muiden asiakkaan opiskelu- ja työllisyysasioissa mukana olevien tahojen kanssa.

Työvalmentajat toimivat välittäjinä ja tukena oppilaitoksiin ja työnantajiin päin, kun tarvitaan tietoa viittomakielisten opiskelu- tai työllistymisasioista, erilaisista tukimahdollisuuksista ja järjestelyistä tai tietoa viittomakielisistä ja viittomakielestä. Työvalmentajat neuvovat yhteistyötahoja kohtaamaan viittomakielisen opiskelijan tai työntekijän ja toimivat tahona, johon oppilaitos/työnantaja voi ottaa yhteyttä, jos ratkaistavia asioita tulee eteen.

Kohderyhmänä ovat viittomakieliset kuurot, jotka ovat heikossa työmarkkina-asemassa ja jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen tai opintoihin liittyvissä asioissa.

Avaa Poveri-hankkeen esite tästä (pdf):
Poveri-hankkeen esite
KPS:n toimintaa on tuettu Veikkauksen tuotoilla.

Poveri on myös Facebookissa

Yhteystiedot

Työvalmentaja
Teuvo Kaartti
Puhelin: 050 371 9174
Sähköposti: teuvo.kaartti(at)kpsaatio.fi

Ilkantie 4
00400 HELSINKI

Työvalmentaja 
Tiina Hakkarainen
Puhelin: 044 752 5594
Sähköposti: tiina.hakkarainen(at)kpsaatio.fi

Ilkantie 4
00400 HELSINKI

Työvalmentaja 
Taru Palviainen
Puhelin: 044 754 5805
Sähköposti: taru.palviainen(at)kpsaatio.fi

Brahenkatu 26
13100 HÄMEENLINNA

Työvalmentaja 
Markku Mustonen
Puhelin: 044 422 1227
Sähköposti: markku.mustonen(at)kpsaatio.fi

Matarankatu 6 A1
40100 JYVÄSKYLÄ