Poverin työvalmentaja haastatteli viittomakielisen palkannutta yritystä

Kuurojen Palvelusäätiön Poveri-hanke tukee ja auttaa viittomakielisiä työnhaussa. Työvalmentaja Tiina Maja haastatteli henkilöstökonsulttia, Saija Hussoa. Suomen Henkilöstötalon kautta Poverin asiakas työllistyi ammattiin opiskelun jälkeen iv-alalle.

Kerro kuka olet ja mitä teidän yritys tekee?

Saija Husso, henkilöstökonsultti.

Vastaan kokonaisvaltaisesti Suomen Henkilöstötalon Helsingin konttorin toiminnasta. Hoidan sekä henkilöstövuokraus- että rekrytointiasioita, hankin uusia asiakkaita ja pidän tietysti myös huolta nykyisistä asiakkaistamme Uudellamaalla.

Olette palkanneet viittomakielisen työntekijän, olitko aiemmin tavannut kuuroja tai oliko sinulla kokemusta kuurojen palkkaamisesta?

Olen tavannut aiemminkin kuuroja, mutta en ole aiemmin työllistänyt heitä, toki aiemmin ei ole yhtään hakijaakaan ollut. Tämä oli ensimmäinen kerta ja toivottavasti ei viimeinen.

Miten kommunikoit kuuron työnhakijan / työntekijän kanssa?

Kommunikointi sujuu erittäin hyvin tulkin välityksellä. Puhelutkin päivien aikana sujuu hyvin, kun tulkki soittaa työntekijän puolesta ja saadaan selvitettyä asioita heti. Samoin tekstiviestit ovat hyvä asia, jos kysymyksillä ei ole kiire tai kysymykset voi selventää viestien avulla.

Miltä on tuntunut palkata viittomakielinen työntekijä, mitä sanoisit muille työnantajille vinkiksi, jos he pohtivat kuuron palkkaamista?

Ensin ajatus jännitti tietysti, kun ei ole aiempaa kokemusta, mutta kaikki sujui hyvin. Apuna oli tulkki, jolloin kaikki sopimusasiat saatiin hoidettua erittäin hyvin ja joustavasti.

Kuulevan ja kuuron palkkaamisessa ei ole muuta eroa kuin, että tulkki on paikalla.

Voin lämpimästi suositella kuurojen palkkaamista. Kaikki me opimme uusia asioita joka päivä. Tämä oli meille uusi ja miellyttävä asia, kun sai auttaa henkilön työelämään.

Ollaan avoimia kaikille!

Jokaisella meistä on oikeus työhön!