Anne Puonti Kuurojen Palvelusäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi

Tiedote pdf-muodossa: Tiedote 23.2.2021, Kuurojen Palvelusäätiön uusi toimitusjohtaja

Kuurojen Palvelusäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu filosofian tohtori, KM Anne Puonti. Hän aloittaa kevään aikana säätiön määräaikaisessa varatoimitusjohtajan tehtävässä ja siirtyy toimitusjohtajaksi 1. syyskuuta Pekka Räsäsen jäädessä eläkkeelle.

Puonti siirtyy tehtävään tasavallan presidentin kansliasta, missä hän toimii tällä hetkellä linnanvoutina eli talous- ja henkilöstöjohtajana. Hän vastaa myös tasavallan presidentin käytössä olevista kiinteistöistä eli Presidentinlinnasta, Mäntyniemestä ja Kultarannasta. Aiemmin Puonti on työskennellyt muun muassa valtionhallinnossa hallintojohtajana ja kehittämispäällikkönä sekä työuran alussa opettajana kuulovammaisten koulussa.

– Anne Puontilla on pitkä työkokemus monipuolisista johtamis- ja kehittämistehtävistä. Hän tuo Kuurojen Palvelusäätiöön kehittämisorientoitunutta hallinnon, henkilöstön, palveluiden ja kiinteistötoimen johtamiskokemusta. Lisäksi hänellä on hyvä näkemys suomalaisen järjestötyön vahvuuksista ja kehittämistarpeista sekä vammaispalvelumaailman tuntemuksen kautta omaksuttu vahva motivaatio kuurojen ja kuurosokeiden sujuvan arjen ja yhdenvertaisuuden edistämiseen, Kuurojen Palvelusäätiön hallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola sanoo.

– Tuntuu hyvältä tulla valituksi arvostettuun säätiöön, jonka tehtävä ja arvot ovat itsellekin tärkeitä. Aloitan tehtävään perehtymisen nöyrin mielin. Arvostan sitä, että saan tutustua säätiön toimintaan ja ihmisiin väistyvän toimitusjohtajan rinnalla ja odotan innolla, että pääsen tekemään töitä säätiön osaavan henkilöstön kanssa, Anne Puonti iloitsee.

Kuurojen Palvelusäätiö sr on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka on perustettu 1897. Sillä on vahva ja arvostettu asema viittomakielisten palvelujen tuottajana sekä kuurojen ja kuurosokeiden järjestölähtöisen toiminnan toteuttajana. Säätiöllä on seitsemän palvelukeskusta ja STEA-ohjelmia eri puolilla Suomea. Palvelukeskukset ja työkeskus tarjoavat kuuroille ja kuurosokeille heitä huomioivan asumis- ja toimintaympäristön sekä viittomakielisen sosiaalisen yhteisön. Vuosittain toimintojemme piirissä on lähes 1 000 ihmistä ja henkilöstöä 350. Lisätietoja www.kpsaatio.fi

Lisätiedot
Jaana Laitinen-Pesola, Kuurojen Palvelusäätiön hallituksen puheenjohtaja, p. 040 595 1772, jaana.laitinen-pesola@pori.fi
Anne Puonti, p. 029 522 6236, anne.puonti@tpk.fi