Kokemuksia Poverin asiakkaan työkokeilusta Stockmannilla

Kokemuksia Poverin Asiakkaan Työkokeilusta Stockmannilla

Kuurojen Palvelusäätiön Poveri-hankkeen asiakas Yasamin on työkokeilussa Itäkeskuksen Stockmannilla marraskuun loppuun. Työvalmentaja Tiina Maja haastatteli Itäkeskuksen Stockmannin myyntipäällikköä Janne Heiskasta.

Mitä työnantajan tulisi huomioida kun viittomakielinen henkilö tulee työyhteisöön?

Lähdimme siitä, että järjestimme aikaa omasta kalenterista ja annoimme vastuun työntekijällemme, joka pääasiassa vastaa myyntikunnostuksen etenemisestä ja työjärjestelyistä muodin ja kosmetiikan kerroksessa, jotta saimme alkuun perehdyttää työkokeilijaa eri työvaiheisiin ja työtapoihin sekä talon käytäntöihin. Kerroimme talossa etukäteen, että meille on tulossa kuuro, työkokeiluun osallistuva henkilö ja hänen kanssaan kannattaa kommunikoida ilmein, elein ja paperiin kirjoittaen, koska viittomakielen osaajia meillä ei tällä hetkellä tavaratalossa työskentele.

Uskalsimme ottaa uudessa asiassa siis melkoisen riskin ja se hiukan mietitytti koko asiassa etukäteen. Turhaan mietitytti, koska jo ensimmäisen työkokeiluviikon jälkeen yhteinen tapa kommunikointiin oli jo löytynyt. Avoin viestintä ja kommunikointiin kannustaminen on ehkä ne avaintekijät viittomakielisen työntekijän tullessa työyhteisöön. Ja se, että ei arkailla kommunikoida vaikka ei alkuun osattaisikaan.

Miten perehdytys oli järjestetty? Oliko tulkki mukana?

Yasaminin kanssa sovittiin työkokeilun alkaessa, milloin tulkki kannattaa pyytää mukaan, jotta perehdytys saatiin toimimaan aukottomasti. Työkokeilujaksojen edetessä tulkki pyydettiin aina mukaan kun uusia asioita ja kokonaisia työvaiheita otettiin työkokeiluun mukaan.

Miten kommunikoit Yasaminin kanssa?

Itse kommunikoin ihan reilusti keskustellen, puhelinta käyttäen apuvälineenä ja paperille kirjoittaen. Kirjoitettu teksti toimi viime kädessä parhaiten, niin molemminpuolinen ymmärrys tuli varmistetuksi.

Mitä sanoisit muille yrityksille, jotka pohtivat kuuron ottamista työkokeiluun / harjoitteluun / töihin?

Reilusti ja arkailematta mukaan vaan, perehdytys on hyvä suunnitella ja miettiä etukäteen ja varmistaa, että työntekijällä on tuttuja henkilöitä, kenen kanssa voidaan sitten sopia asioista ja varmistaa asioiden eteneminen ja työssä kehittyminen.