Palveluasumista Metsolassa

Palvelukeskus Metsola Jyväskylässä tarjoaa tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tuettua asumista eri-ikäisille syntymästään kuurosokeille, viittomakielisille ja viittomakieltä käyttäville henkilöille.

Metsolassa on yhteensä 15 tehostetun palveluasumisen paikkaa kolmessa solussa.  Jokaisella asukkaalla on oma huone ja lähes kaikilla asukkailla oma kylpyhuone. Lisäksi ovat kodin yhteiset tilat. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

 

Palveluasumisen ja tuetun asumisen paikkoja on yhteensä 15, joista viisi sijaitsee palvelukeskuksessa ja viisi läheisessä rivitalossa. Rivitalon asukkailla on omat asunnot, joiden lisäksi käytössä ovat yhteiset tilat, joissa on mahdollisuus tavata muita asukkaita sekä ruokailla lämpimät ateriat. Asukkaat saavat ohjausta lähinnä päivisin ja iltaisin, mutta tarvittaessa myös akuuteissa tilanteissa yöaikaan.

Kaikissa asumismuodoissa ohjaajat avustavat ja ohjaavat asukkaita heidän tarvitsemissaan toimissaan. Asukkaille suunnitellaan yhdessä heidän kanssaan jokaiselle sopiva yksilöllinen viikko-ohjelma.

Metsolan viereisellä tontilla sijaitsee Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva. Ammattiopisto Spesia sijaitsee lähellä, kävelymatkan päässä ja opisto tarjoaa ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.

Palveluasumiselta edellytetään asukkaan kotikunnan maksusitoumusta ja asukkaan itsensä kustannettavaksi jää vuokra, ateriat sekä muut omat henkilökohtaiset menot.

Yhteystiedot

Palvelukeskus Metsola

Keljonkatu 40
40600 Jyväskylä

Puhelin: 040 575 4044
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)kpsaatio.fi

Asumiseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä:

Johtaja Jaana Ruippo
Puhelin: 040 702 8055
Sähköposti: jaana.ruippo(at)kpsaatio.fi

Vastaava ohjaaja Minna Vesa
Puhelin: 050 309 3979
Sähköposti: minna.vesa(at)kpsaatio.fi