Erityisryhmien, erityisesti kuurojen ja kuurosokeiden päivätoiminta, Louhela

Louhela toteuttaa Kuurojen Palvelusäätiön toiminta-ajatusta luoda, kehittää ja ylläpitää erityispalveluja, jotka tukevat kuuron ja kuurosokean ihmisen ja elämänhallintaa eri elämänvaiheissa ja tilanteissa.

Päiväohjelmaa

Louhelan päivä alkaa aina yhteisellä aamupiirillä. Aamupiirissä käymme kuvin ja viittoen läpi, mikä päivä on kyseessä, monesko päivä on, ja mikä on meneillään olevan kuukauden nimi. Tarkistamme aina myös kalenterista päivän nimipäiväsankarien nimet ja katsomme lehdestä päivän sääennusteen.

Kuvin havainnollistamme asiakkaille päivän ohjelman kulun. Aamupäivän ohjelmaan saattaa kuulua esim. kauppatöitä, askartelua ja lehtitöitä tai -lajittelua.

Lounaan jälkeen iltapäivälle on oma ohjelmansa. Iltapäivisin voi olla mm. kokkikerhoa, ostosten hoitamista, retkillä käyntejä tai esim. UFF:lla erilaisissa pienissä työtehtävissä avustamista. Pyrimme toiminnassa ottamaan myös liikunnallisen puolen huomioon. Käymmekin usein asiakkaiden kanssa esim. uimassa, kuntosalilla tai vaikkapa pelaamassa tennistä.

Myös erilaisten uusien kokemusten ja elämysten luominen asiakkaille on tärkeää. Asiakkaiden suosikkeina ovat mm. elokuvissa ja ravintolassa käynnit sekä erilaiset retket ja matkat.

Viikko-ohjelma

Maanantaisin teemme jokaisen asiakkaan kanssa viikko-ohjelman vihkoon. Käytämme apuna pieniä kuvia, joita asiakkaat voivat liimata vihkoonsa. Näin he saavat etukäteen tiedon siitä, minkälainen viikko-ohjelma heillä tulee olemaan. Asiakkaat voivat esittää omia toiveitaan viikko-ohjelmaan ja näin olla itse vaikuttamassa myös ohjelman sisältöön.

Yhteystiedot

Louhela
Katja Mustonen
Puhelin: 050 5628 552
Sähköposti: louhela.ainola(at)kpsaatio.fi tai katja.mustonen(at)kpsaatio.fi

Palvelukeskus Ainola
Puotilan metrokatu 4 A
00910 HELSINKI