Passissa toivotellaan hyvää mieltä kaikille!

Viime aikoina Passi-ohjelma on toiminut mm. aktiivisesti Facebook-sivuillaan. Sivuilla on tarjottu ajankohtaista tietoa tästä vallitsevasta ajasta, mutta myös annettu vinkkejä ja muuta ajateltavaa kotona olemiseen.

Aina ennen viikonlopun alkua julkaistaan ”Hyvää mieltä viikonloppuun”-sarja. Postauksissa annetaan erilaisia vinkkejä, kuinka jokainen voi kotonaan arkisten askareiden lisäksi tehdä rentouttavia ja ajatuksia tuulettavia pieniä harjoitteita. Harjoitukset lievittävät stressiä, harjoittavat aivoja ja saavat aikaan hyvää mieltä. Tehtävät ovat helppoja toteuttaa kotioloissa ja sopivat kaikille iästä riippumatta.

Videoiden alussa ollaan ”Marian matkassa”. Hän viittoo erilaisia luontoon, rentoutumiseen, mielen hyvinvointiin liittyviä positiivisia harjoitteita, joita jokainen voi toteuttaa haluamallaan ajalla. Tähän mennessä Marian aiheina ovat olleet: Positiivisen ajattelun voima, hengitykseen keskittyminen ja mielikuvitusretki luontoon. Harjoitteet ovat hyvin visuaalisia ja saavat aikaan mukavaa mieltä sekä vievät mietteet hetkeksi muihin asioihin.

Toisena osana videoissa on ”Johannan aivopähkinä”. Näiden tehtävien tarkoituksena on hiukan hieroa älynnystyröitä ja harjoittaa aktiivisesti muistia sekä keskittymistä. Näissä aiheina ovat olleet: Muistijumppa-harjoitukset käsillä ja sormilla sekä piirtämistehtävä. Osaan harjoituksista tarvitaan välineitä, mutta ne yleensä löytyvät kaikkien kotoa. Harjoitteet ovat helppoja toteuttaa ja haastavat sopivasti aivoja toimimaan. Näissä harjoituksissa keskitytään vain meneillään olevaan tehtävään, jolloin ajatukset ovat hetken huolista vapaat.

No, mitäpä muuta Passi-ohjelman naiset ovat Facebookiin lisäilleet? No lisäksi on tuotettu viitottuja videoita mm. näistä aiheista: Koronasta, koronan aiheuttamien stressitekijöiden laskemisesta, lisätty muita ajankohtaisia tiedotteita, mainostettu Auttavaa linjaa, uutena viikon haaste eri teemoilla sekä tiedotettu alkavasta muistivastaanotosta.
Tulikohan kaikki?? No käypä itse katsastamassa FB-sivu, mitä sieltä löytyy ja muista seurata meitä, kuten n.600 muuta!