Passi-ohjelma

Tietoa hyvinvoinnista ja terveydestä viittomakielellä viittomakielisessä vertaisryhmässä

Passi-ohjelma tarjoaa pitkäaikaissairaille kuuroille ja kuurosokeille sekä tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista viittomakielellä että ennalta ehkäisevää toimintaa kaikille viittomakielisille. Pitkäaikaissairaat kuurot ja kuurosokeat saavat tietoa sairastamastaan pitkäaikaissairaudesta ja sen hoidosta omalla äidinkielellään, oppivat itsehoitoa ja saavat tukea sairauden kanssa selviytymiseen. Passi-ohjelma edistää pitkäaikaissairaiden kuurojen ja kuurosokeiden terveyttä ja hyvinvointia järjestämällä kohderyhmälle soveltuvia hyvinvointitapahtumia, ryhmämuotoista toimintaa, vertaistapaamisia sekä valmistaa viittomakielistä ja selkokielistä materiaalia yhteistyössä asiantuntijajärjestöjen kanssa. Passi-ohjelman toimintaan kuuluu myös Auttavan linjan päivystys.

Passi-ohjelmaan kuuluu mielen hyvinvoinnin tukeminen, kokonaisterveyden edistäminen sekä viittomakielisten henkilöiden muistisairauksien hoidon ja ehkäisyn erityisosaaminen.

 

Lisätietoja Passi-ohjelman toiminnasta antavat:

Viittomakielisten muistiasiantuntija

Johanna Lajunen 
Puhelin: 040 778 9799
Sähköposti: johanna.lajunen(at)kpsaatio.fi
Työalue: koko Suomi
Kuurojen Palvelusäätiö sr/
Passi-ohjelma
Matarankatu 6 A1
40100 JYVÄSKYLÄ

Yhteistyö- tai tapahtumapyynnöt!

Passi-ohjelman suunnittelija järjestää hyvinvointitapahtumia ja ryhmätoimintaa ajankohtaisista aiheista.

Passi- ohjelma järjestää tapahtumia myös yhteistyössä eri terveysjärjestöjen kanssa sekä jakaa tietoa viittomakielisistä ja kommunikaatiosta oppilaitoksissa.

Kutsu Passi-ohjelman työntekijä kuurojen yhdistysten tapahtumiin, seniorikerhoihin, päivätoimintaryhmiin tai johonkin muuhun viittomakielisten tapahtumaan tai tapaamiseen! On tärkeää saada tietoja omalla kielellään.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Seuraa Passi-ohjelman uutisia Facebookissa

Instagram: passi_ohjelma

Avaa Passi-ohjelman esite tästä (pdf):

Kuva
KPS:n toimintaa on tuettu Veikkauksen tuotoilla.